Trwa ładowanie...
d48rmdv
27 stycznia 2009, 17:28

tiagiatella z kurczakiem w sosie śmietanowo-pomidorowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d48rmdv
Składniki
  • tiagiatella 200gr
  • pierś z kurczaka 150gr
  • cebula 20gr
  • koncentrat pomidorowy 30% 25gr
  • śmietanka 18% 200ml
  • sól,pieprz biały,papryka ostra
  • 1 ząbek czosnku
  • masło 50gr
  • parmezan do smaku
  • natka pietruszki
Przepis

na patelni rostopić masło następnie dodać pierś pokrojoną w centymetrowa kostkę i cebulę w plasterki doprawić przyprawami do smaku i podsmażyć pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy zamieszać i wlać śmietankę wycisnąć czosnek i dodać ugotowany makaron aldente na małym ogniu zagotować i doprowadzić do redukcji śmietanki podawać posypane parmezanem i natką pietruszki

Przepis dodał użytkownik baster

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d48rmdv
d48rmdv
d48rmdv
Więcej tematów
d48rmdv

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj