Trwa ładowanie...
d28lc76
22 lutego 2012, 17:20

Terrine z białej czekolady

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d28lc76
Składniki
  • 300 g białej czekolady, 3 jajka, 300ml śmietanki 30%, 5 łyżek wody, 2 łyżki cukru.
Przepis

Wodę z cukrem zagotować, gotować ok. 2 min. Zdjąć z ognia. Dodać połamaną czekoladę, podgrzać, aż całkowicie się rozpuści. Lekko przestudzić. Dodać żółtka, dokładnie wymieszać, ostudzić. Śmietankę ubić, dodać do zimnej masy czekoladowej. Bialka ubić na pianę, również dodać do masy. Przelać do wysokiego pojemnika i wstawić na całą noc do zamrażalnika. Wyjąć ok. 15 min przed podaniem. Można udekorować sosem owocowym i świeżymi owocami.

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d28lc76
d28lc76
d28lc76
Więcej tematów
d28lc76

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj