Trwa ładowanie...
d19vr5y
18 czerwca 2008, 08:03

Szpinak z boczkiem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d19vr5y
Składniki
  • 1/4 kg młodych liści szpinaku
  • 5 dkg wędzonego boczku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól do smaku
Przepis

Liście czyścimy i dokładnie myjemy. Osuszone liście przekładamy do dużej miski na sałatę. Boczek kroimy w drobną kostkę i topimy na patelni na wolnym ogniu, aż tłuszcz się wytopi. Czosnek rozgniatamy, mieszamy z octem, solimy do smaku i wlewamy do patelni z gorącym boczkiem - po zdjęciu z ognia. Zalewamy szpinak i natychmiast podajemy. Jeśli boczek był bardzo chudy i tłuszczu jest za mało, można dodać łyżkę oliwy.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d19vr5y
d19vr5y
d19vr5y
Więcej tematów
d19vr5y

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj