Trwa ładowanie...
dem9woo
2 lipca 2013, 15:16

Szparagi zapiekane z parmezanem i pietruszką

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dem9woo
Składniki
  • 1/2 kg szparagów
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 150 g tartego parmezanu
  • 100 g masła
  • sól
  • 1 łyżka oliwy
  • pieprz
  • sól
Przepis

Krok 1
Obcinamy zdrewniałe końce szparagów ok. 2cm i myjemy je.
Krok 2
Szparagi wrzucamy do wrzątku na ok 2 min i odlewamy.
Krok 3
Sos: rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i parmezan, mieszamy dodajemy soli do smaku.
Krok 4
W naczyniu żaroodpornym układamy szparagi i zalewamy przygotowanym wcześniej sosem.
Krok 5
Pieczemy w piekarniku 180 C przez 12 min. Podajemy ciepłe.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dem9woo
dem9woo
dem9woo
Więcej tematów
dem9woo

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj