Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek
- 6 plastrów sznycli z indyka
- boczek w plastrach
- suszona morela
- kawałek świeżej papryki czerwonej
- 2 szkl.bulionu warzywnego
- suszona bazylia Kamis
- sól,pieprz
- Składniki na jajka kolorowe:
- ryż basmati
- ryż biały
- ryż amerykański lub dziki
- łyżeczka przyprawy curry Kamis
- 4 łyżki soku z buraków
- 2 łyżki mrożonego szpinaku
Plastry sznycli delikatnie rozbic,posypac solą i pieprzem.Na każdy położyc plaster boczku,suszonej moreli i kawałek papryki.Zawinąc i ułożyc mięso w żaroodpornym naczyniu,posypac bazylią i zalac bulionem.Piec w piekarniku ok.40minut w temp.200stC
W trzech garnkach gotujemy ryż,najlepiej użyc róznego rodzaju ryżu.Do jednego wsypac curry,do drugiego sok z buraków do ostatniego mrożony szpinak.Foremki w kształcie jajka wysmarowac masłem i nakładac kolorowy ryż.Delikatnie wyjąc jajka i układac na półmisku.Przed podaniem podgrzac chwilę w piekarniku.Fajnie wygladają jajka zrobione z pomieszanego ryżu.
Przepis dodał użytkownik lileczka_4
Podziel się opinią
Komentarze