Trwa ładowanie...
d1btqko
27 sierpnia 2013, 16:27

Szaszłyki w stylu greckim

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1btqko
Składniki
  • 30 dag mięsa mielonego cielęcego
  • 30 dag mięsa mielonego wołowego
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól do smaku
  • 1/2 łyżki oliwy z oliwek
Przepis

Krok 1
Do miski wkładamy: mięso mielone, oregano, posiekany czosnek i oliwę. Mieszamy do momentu połączenia składników.
Krok 2
Formujemy podłużne kotlety i nabijamy patyczki szaszłykowe.
Krok 3
Mocno rozgrzewamy patelnie grillową (lub grilla). Grillujemy równomiernie ok. 10 min. Mięso powinno być lekko przypieczone. Najlepiej podawać z tzatzikami. Smacznego!

Źródło zdjęcia: wrzacakuchnia.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1btqko
d1btqko
d1btqko
Więcej tematów
d1btqko

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj