Trwa ładowanie...
d12471t
17 października 2008, 15:37

Szarlotka z budyniem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d12471t
Składniki
  • 0,5 kg mąki krupczatki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 25 dag margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 1,5 kg jabłek
  • 2 budynie waniliowe
  • 3 szklanki mleka
Przepis

Mąkę, proszek, margarynę, cukier i jajka szybko zagnieść i odstawić na 15 minut.

Ciasto podzielić na 2 części. Jedną rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem formie, a na niej ułożyć obrane i pokrojone jabłka.

Ugotować budyń i gorący wylać na jabłka. Zarówno jabłka jak i budyń,można posypać cynamonem.

Rozwałkować lub zetrzeć na tarce drugą część ciasta i przykryć budyń.

Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 160-170 °C.

Przepis dodał użytkownik agnieszka-ucak

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d12471t
d12471t
d12471t
Więcej tematów
d12471t

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj