Trwa ładowanie...
d2ss1dq
30 maja 2012, 12:20

Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2ss1dq
Składniki
  • ? Międzybrodzki Makaron świderki ? 275 g
  • ? truskawki świeże lub mrożone ? 1 kg
  • ? śmietanka słodka 36% - ? litra
  • ? cukier do smaku
  • ? świeża mięta
Przepis

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować w zimnej.

Truskawki zmiksować.

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Makaron polać musem truskawkowym, na mus wyłożyć bitą śmietanę i udekorować listkami świeżej mięty.

Potrawę można podawać na zimno i na ciepło.

Przepis dodał użytkownik Gastrosf

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ss1dq
d2ss1dq
d2ss1dq
Więcej tematów
d2ss1dq

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj