Trwa ładowanie...
d4gsla9
8 grudnia 2009, 17:44

Świąteczne zrazy schabowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4gsla9
Składniki
    • 1 kg schabu bez kości
    • 5 dag rodzynek suszonych królewskich, czyli dużych
    • sól
    • pieprz
    • olej do smażenia
Przepis

1. Schab umyć, pokroić na ok 1,5 cm plastry. Rozbić, jak na kotlety, posolić i popieprzyć z obu stron.
2. Na poszczególnych porcjach schabu ułożyć po 3 rodzynki i zwinąć w rulon. Ruloniki obwiązać nicią kuchenną.
3. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć zrazy z obu stron, podlewać co jakiś czas wodą. Dusić w ten sposób przez ok. 30 minut. Do sosu dodać kilka rodzynek i dusić przez kolejne 10 minut.
4. Podawać z sosem, ziemniakami i dowolną surówką. Oczywiście przed podaniem pamiętać, aby usunąć nici kuchenne ze zrazów.

Przepis dodał użytkownik malinka0017

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4gsla9
d4gsla9
d4gsla9
Więcej tematów
d4gsla9

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj