Biało-czerwoni na talerzu
Robert Lewandowski
Jako dziecko lubił jeść naleśniki i klopsy. Obecnie o jego dietę dba żona, Anna Lewandowska. Ryż, zielony makaron, kulki mocy? Jakie jest ulubione danie kapitana polskiej reprezentacji? W książce "Biało-czerwoni na talerzu" Tomasz Leśniak, szef kuchni polskiej kadry zdradza przepis na jedno z ulubionych dań Roberta Lewandowskiego – aromatyczną pierś z kurczaka w kompocie śliwkowym. Więcej przepisów na ulubione dania polskich piłkarzy znajdziecie w książce Tomasza Leśniaka i Janusza Basałaja "Biało-czerwoni na talerzu" wydanej przez Wydawnictwo Ringier Axel Springer Polska.
Jakub Błaszczykowski
Jak podkreślał Tomasz Leśniak, szef kuchni polskiej reprezentacji, kiedyś Kuba Błaszczykowski najbardziej cenił kotlety mielone z czerwoną kapustą. Jednak obecnie pomocnik Vfl Wolfsburg wybiera raczej gotowanego kurczaka i makaron z oliwą. Dobry wybór?