Trwa ładowanie...
d1egoz1
3 kwietnia 2013, 23:26

Sos tatarski- najlepszy do jaj,pasztetów i mięs

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1egoz1
Składniki
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 1 słoiczek pieczarek marynowanych (300 g)
  • ok. 200-250 ml majonezu
  • 2-3 łyżki śmietany (12-18%) / jogurtu naturalnego
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • pieprz carny w młynku Specialite Kamis
  • musztarda- do smaku najlepiej delikatesowa lub Dijon Kamis
  • sól morska w młynku Specialite Kamis
Przepis

Wszystkie składniki kroimy w drobniutką kosteczkę im mniejsze, tym sos smaczniejszy. Jabłko, nie jest obligatoryjne, ale kiedyś dodałam i bardzo wszystkim posmakowało- kontrastuje ze smakiem ogórków i pieczarek.Całość łączymy ze śmietana i majonezem i doprawiamy do smaku: pieprzem, solą oraz musztardą. Sos jest najlepszy po kilku godzinach- gdy smaki się "przegryzą"

Przepis dodał użytkownik smerfetka79

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1egoz1
d1egoz1
d1egoz1
Więcej tematów
d1egoz1

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj