Trwa ładowanie...
d39tpgf
16 kwietnia 2008, 11:06

Sos serowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d39tpgf
Składniki
  • 200 g sera pleśniowego (typu gorgonzola)
  • łyżeczka masła
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 50 ml gęstej śmietany
  • sól, pieprz
Przepis

Pokruszony ser wrzucić do rondelka na rozgrzane masło i chwilę podgrzewać, wciąż mieszając. Dolać wino i nadal podgrzewać, mieszać do chwili całkowitego rozpuszczenia się sera. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Podawać na gorąco lub zimno.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d39tpgf
d39tpgf
d39tpgf
Więcej tematów
d39tpgf

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj