Trwa ładowanie...
d44gb5x
18 kwietnia 2009, 18:35

Sos pomidorowo-paprykowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d44gb5x
Składniki
  • pomidory 1 kg
  • jabłek 50 dag
  • papryka 2 szt
  • sól
  • cukier szczypta
  • imbir
  • goździki
  • pieprz
  • ocet winny 2 łyżki
  • olej 1/4 szkl
Przepis

Pomidory, jabłka, paprykę oczyścić, wyjąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Na wolnym ogniu udusić na masę. Dodać przyprawy do smaku. Pogotować jeszcze chwilę, przełożyć do słoików, pasteryzować 30 min. Używać jak keczupu do mięs, ryb, jaj, sałatek

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44gb5x
d44gb5x
d44gb5x
Więcej tematów
d44gb5x

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj