Trwa ładowanie...
dwn11ql
14 kwietnia 2008, 19:07

Sos chrzanowy na żółtkach

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dwn11ql
Składniki
    • 1 mały słoiczek chrzanu lub 2 łyżkistartego
    • 3 jajka ugotowane na twardo
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1 łyżka majonezu
    • 3 - 4 łyżki śmietany
    • sól
    • pieprz
Przepis

Z ugotowanych jajek oddzielamy żółtka i rozcieramy na gładką masę z majonezem i śmietaną. Białka przecieramy przez sito lub drobniutko siekamy. Łączymy masę żółtkową, białka i chrzan. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ewentualnie sokiem z cytrtny.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dwn11ql
dwn11ql
dwn11ql
Więcej tematów
dwn11ql

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj