Trwa ładowanie...
d1y1428
3 lipca 2009, 18:31

Sos ananasowy do naleśników

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1y1428
Składniki
  • 1 puszka ananasów
  • 340 g
  • łyżka imbiru pokrojonego w paseczki
  • pokrojona w paseczki skórka cytrynowa
  • 3 łyżki masła
  • 50 ml miodu
  • trochę mocnego rumu
Przepis

Obsmażyć pokrojonego w kawałeczki ananasa na gorącym maśle z dodatkiem imbiru i skórki cytrynowej. Zrumienionego ananasa zdjąć z patelni i wlać na nią miód. Zagotować, dodać owoce, rum i trzymać w cieple do momentu podania. Tak samo można przygotować sos z kwaśnymi jabłkami.

Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1y1428
d1y1428
d1y1428
Więcej tematów
d1y1428

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj