Trwa ładowanie...
d3vj2h5
14 czerwca 2008, 22:25

Solona włoszczyzna do zup

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3vj2h5
Składniki
  • 1 kg marchwi
  • 40 dag soli
  • 40 dag pietruszki
  • 30 dag pora
  • seler
Przepis

Warzywa oczyścić ze skórki, opłukać i osuszyć. Pietruszkę, marchew, seler - zetrzeć na tarce o dużych oczach. Pory zaś pokroić w półplasterki. Rozdrobnione warzywa zmieszać z 30 dag soli. Do wyparzonych i suchych słoiczków wsypać odrobinę soli i wkładać włoszczyznę, przy czym bardzo mocno ją ugniatać - tłuczkiem lub łyżką, aż puści sok. Z wierzchu posypać solą i zamknąć szczelnie słoiczek.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vj2h5
d3vj2h5
d3vj2h5
Więcej tematów
d3vj2h5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj