Sola w sosie curry
- 4 filety z soli
- 2 łyżki mąki
- Masło
- 1 łyżka migdałów pokrojonych w słupki
- Sos:
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki mąki
- 1 szklanka bulionu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżeczki posiekanej natki
- 1 łyżeczka curry
- Sól, pieprz
Z masła i mąki zrobić zasmażkę, którą rozprowadzić zimnym bulionem, zagotować.
Do sosu dodać curry, sól, pieprz, wsypać natkę i sok z cytryny, wymieszać.
Filety posolić, oprószyć mąką i obsmażyć na rumiano z 2 stron na maśle.
Rybę wyłożyć na półmisek, polać sosem i posypać migdałam.
http://inews.com.pl/WordPress3/category/ryby
Przepis dodał użytkownik Bocuse
Podziel się opinią
Komentarze