Trwa ładowanie...
d27i7uc
12 marca 2013, 19:07

Sola w sosie curry

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d27i7uc
Składniki
  • 4 filety z soli
  • 2 łyżki mąki
  • Masło
  • 1 łyżka migdałów pokrojonych w słupki
  • Sos:
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 szklanka bulionu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki posiekanej natki
  • 1 łyżeczka curry
  • Sól, pieprz
Przepis

Z masła i mąki zrobić zasmażkę, którą rozprowadzić zimnym bulionem, zagotować.
Do sosu dodać curry, sól, pieprz, wsypać natkę i sok z cytryny, wymieszać.
Filety posolić, oprószyć mąką i obsmażyć na rumiano z 2 stron na maśle.
Rybę wyłożyć na półmisek, polać sosem i posypać migdałam.

http://inews.com.pl/WordPress3/category/ryby

Przepis dodał użytkownik Bocuse

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d27i7uc
d27i7uc
d27i7uc
Więcej tematów
d27i7uc

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj