Trwa ładowanie...
dkg0wzf
19 kwietnia 2009, 10:51

Soczyste befsztyki

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dkg0wzf
Składniki
  • wołowina bez kości 50 dag
  • smalec 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • wino czerwone 100 ml
  • sól
  • pieprz
Przepis

Mięso, pokroić na 4 plastry, podbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem.
Czosnek obrać, drobno posiekać.
Rozgrzać smalec, zrumienić na nim obrany czosnek.

Na patelnię włożyć mięso, usmażyć befsztyki (po 3 minuty z każdej strony).
Pod koniec smażenia posolić.
Befsztyki podlać winem, smażyć przez chwilę, aż wino w połowie odparuje.

Teraz dodać masło, po minucie przełożyć mięso na ogrzany półmisek.
Polać wytworzonym sosem.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dkg0wzf
dkg0wzf
dkg0wzf
Więcej tematów
dkg0wzf

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj