Trwa ładowanie...
d44gb5x
19 kwietnia 2009, 10:13

Smorodinówka

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d44gb5x
Składniki
  • porzeczki czarne 1 kg
  • cukier 1/2 kg
  • liście czarnej porzeczki młode 10 dag
  • wódka 1/2 litr
  • spirytus 1/4 litr
Przepis

Porzeczki przesypać cukrem, by puściły sok.

Po 2 tygodniach dodać wywar z liści i alkohole.

Po następnych 2 tygodniach zlać alkohol, 1 szklankę osączonych owoców ponownie zalać nalewką.

Odstawić na 3 miesiące.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44gb5x
d44gb5x
d44gb5x
Więcej tematów
d44gb5x

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj