Trwa ładowanie...
d3kg82g
19 kwietnia 2009, 14:15

Śmietanowa pianka

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3kg82g
Składniki
  • kremówka 700 ml
  • cukier puder 10 dag
  • cukier waniliowy 1 op.
  • syrop wiśniowy 4 łyżki
  • żelatyna 4 łyżki
  • sok z wiśni 400 ml
  • biszkopty 1 op.
Przepis

Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody, 1/3 wymieszać z sokiem, połową posmarować ciastka, którymi wyłożono tortownicę.

Kremówki ubić z cukrem pudrem i waniliowym, połowę wymieszać z syropem, biała masę wymieszać z połową żelatyny, przełożyć do tortownicy, na stężałą wyłożyć masę wiśniową połączoną z pozostałą żelatyną, schłodzić tężejącą galaretkę rozmieszać łyżką, polać deser, schłodzić.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3kg82g
d3kg82g
d3kg82g
Więcej tematów
d3kg82g

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj