Trwa ładowanie...
d3vj2h5
3 kwietnia 2013, 20:49

Śmietankowy mazurek

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3vj2h5
Składniki
  • Ciasto:
  • 300g mąki pszennej
  • 150 g miękkego masła w temperaturze pokojowej
  • cukier z prawdziwą wanilią i nutką kardamonu KAMIS
  • 50 g cukru pudru lub drobnego cukru do wypieków
  • żółtko
    • Polewa:
  • śmietanka 36%
  • cukier puder do smaku
Przepis

Ze składników na ciasto zagnieść gładkie ciasto, uformować kulę, schłodzić 0,5 h w lodówce. Rozwałkować, wylożyć formę, ponakłuwać widelcem, piec, aż ciasto będzie złociste. Gdy ostygnie, polać polewą z ugotowanej z cukrem śmietanki. Udekorować, odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia

Przepis dodał użytkownik krexon

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vj2h5
d3vj2h5
d3vj2h5
Więcej tematów
d3vj2h5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj