Ślimaczki szynkowe
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 15 dag szynki gotowanej
- 1 cebula
- zielona pietruszka
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 białko
- 15 dkg żółtego sera
- pieprz, sól do smaku
- do posmarowania jedno żółtko
Szynkę, cebulę, ser pokroić w kostkę. Zieleninę poszatkować. Wszystko wymieszać ze śmietaną, białkiem i przyprawami. Ciasto francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia, posmarować je nadzieniem, pozostawić brzegi do sklejenia. Zawijać jak strudel, kroić w plastry 2-3 cm i układać je na blaszce. Posmarować żółtkiem i piec przez 15-18 minut w temperaturze 200 -220 stopni Celsjusza.
Można podawać na zimno lub na ciepło.
Przepis dodał użytkownik kluki1
Podziel się opinią
Komentarze