Trwa ładowanie...
d2gkvcr
5 listopada 2008, 21:11

Skrzydełka z powidłami w panierce sezamowej

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2gkvcr
Składniki
  • 1,5 - 2 kg skrzydełek
  • pół szklanki sosu sojowego
  • słoik śliwkowych powideł (25 dag)
  • kilka łyżek sezamu (do panierowania)
  • sól
  • tłuszcz do brytfanki
Przepis

Skrzydełka płuczemy, osuszamy. Wkładamy je do miski, skrapiamy sojowym sosem i na nockę wstawiamy do lodówki.
Na drugi dzień skrzydełka osączamy.
Powidła miksujemy z łyżeczką soli. Smarujemy nimi skrzydełka, a następnie panierujemy je w sezamie.
Brytfannę natłuszczamy, układamy w niej skrzydełka i pieczemy 30 - 40 minut w temperaturze 200 stopni.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2gkvcr
d2gkvcr
d2gkvcr
Więcej tematów
d2gkvcr

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj