Shake brzoskwiniowy z tofu
- 1 kostka (90 g) tofu naturalnego,
- 150 g brzoskwiń w lekkim syropie,
- 250 ml syropu z brzoskwiń,
- 200 ml schłodzonego gęstego mleka kokosowego,
- 1 łyżka drobnego cukru,
- ? łyżeczki otartej skórki pomarańczy
1. Tofu rozdrabniamy, przekładamy do blendera. Dodajemy brzoskwinie i wlewamy syrop. Miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
2. Mleko kokosowe wlewamy do dużej miski i ubijamy przez 3 ? 4 minuty, aż mleko zwiększy swoją objętość. Następnie wlewamy powoli do mleka zmiksowane składniki, przez cały czas ubijając, na koniec dodajemy otartą skórkę z pomarańczy, mieszamy i wlewamy do szklanek. Można dodać kilka kostek lodu i ozdobić skórką z pomarańczy.
Przepis dodał użytkownik polsoja
Podziel się opinią
Komentarze