Sernik z toffi
- 1 Ciasto (dobre)
- 3 jajka
- jedna czwarta szklanki oleju
- 1 szklanka maki
- 1 Łyżka mąki ziemniaczanej
- 0,5 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 Ser
- 1 kg sera śmietankowego
- 10jaj pianę ubić
- 1 margaryna
- 1 budyń śmietankowy
- 1 szklanka cukru
- 1 olejek
- 3. Toffi
- Puszka zagotowanego mleka zagęszczonego (gotować 2,5 godz.)
1 Jajka ubić z cukrem i powoli dodawać pozostałe składniki. Wyłożyć na blachę i piec w piekarniku lekko zarumienić.
2 Margarynę utrzeć z cukrem do tego na przemian dodawać żółtka i ser. Stopniowo ucierać i dodawać pozostałe składniki. Piane ubić i dodać do sera. Wymieszać Wyłożyć ser na ciasto wstawić do piekarnika. Piec dopóki ser lekko się zarumieni.
3. Na koniec rozsmarować masą toffi.
Przepis dodał użytkownik malinowalukrecja
Podziel się opinią
Komentarze