Sernik Z Brzoskwiniami, zawsze wychodzi smaczny i nigdy nie opada
- 30 dag mąki pszennej
- 20 dag margaryny PALMY
- 1 jajo
- 1 łyżka cukru
- Z podanych składników zarobić ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 1 godz do lodówki bądź zamrażarki
1 kg zmielonego twarogu
5 jaj
15 dag cukru
otarta skórka z cytryny
1/2 kostki masła
1 budyń śmietankowy
Masło utrzeć z cukrem, żółtkami i budyniem, stopniowo dodawać zmielony ser i skórkę z cytryny. Na końcu mase twarogową wymieszać z ubitą pianą z białek.
PONADTO:
1 puszka brzoskwiń (około 800g) brzoskwinie osączyć z soku.
SKŁADANIE CIASTA:
1/2 ciasta kruchego zetrzeć na grubych oczkach na spód formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Na starte ciasto wyłożyć masę serową, na nie ułożyć kawałki brzoskwiń (brzoskwinia powinna być pokrojona na 4 kawałki) i na koniec wierzch posypać drugą połową ciasta startego na dużych oczkach. Piec 1 godz w temp 180 stopni C.
Przepis dodał użytkownik ola2620
Podziel się opinią
Komentarze