20-04-2012 12:35
"Serek oszczędnej Babuni"
Przepis
2.8
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- - pół kilo białego, najlepiej tłustego sera
- --1 żółtko
- - łyżka masła
- - sól
- - pieprz
Przepis
Serek rozdrabniamy widelcem, stawiamy w ciepłym miejscu i czekamy, aż zgliwieje. Można to przyspieszyć nagrzewając piekarnik, wyłączając go i wstawiając doń ser.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy na nie ser i smażymy czekając, aż ser się rozpuści. Wyłączamy ogień i wrzucamy żółtko szybko i dokładnie mieszając je z masą. Solimy, pieprzymy. Przelewamy do miseczki i czekamy, aż masa zastygnie. Najlepiej w lodówce.
Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.