Sękacze
- 3 pojedyńcze piersi z kurczaka (pokroić w kostkę)
- 15 dkg sera zółtego (starkować)
- 15 dkg pieczarek (pokroić w kostkę)
- 1,5 cebuli (pokroić w kostkę)
- 1 łyżka czerwonej papryki (pokroic w kostkę)
- 1 łyżka magii
- 1 łyżka wegety
- pietruszka (natka, drobno posiekana)
- pieprz (do smaku)
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki ziemiaczanej
piersi, paprykę, cebulę magii, wegetę wymieszać i ostawić na 3 godziny.
Następnie dodać ser, pieczarki , pietruszkę , mąkę i jajka. wszystko razem dokładnie wymieszać. Uformować tak jak kotlety mielone. Smażyć na oleju na średnim ogniu!
Pyszne są również na zimno!!!
Przepis dodał użytkownik yo-dzia
Podziel się opinią
Komentarze