Trwa ładowanie...
d3xs7tx
28-12-2011 11:20

Schab z powidłami śliwkowymi

Przepis
3.0
(3 głosy)
Oceń:
d3xs7tx
Składniki
  • 80 dag schabu bez kości
  • 25 dag włoszczyzny
  • 2 dag mąki pszennej
  • 2 dag bułki tartej
  • 3 dag powideł śliwkowych
  • 0,05 l wina gronowego wytrawnego
  • 4 dag oleju
  • 2 dag masła
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • kilka goździków
Przepis

Schab wyporcjować, obgotować na pół miękko w małej ilości osolonej wody z dodatkiem włoszczyzny. Następnie wyjąć z wywaru, obrumienić na oleju, włożyć do rondla i obsypać grubo bułką tartą, dodać masło, powidła rozprowadzone w wywarem ze schabu, cukier, sól do smaku oraz goździki. Całość zagęścić mąką, wlać wino i zagotować.
Podawać z ziemniakami.

Przepis dodał użytkownik ilka_86

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3xs7tx
d3xs7tx
d3xs7tx
Więcej tematów
d3xs7tx