Trwa ładowanie...
d452erl
7 maja 2008, 14:54

Schab z brzoskwiniami

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d452erl
Składniki
  • 0,5 kg brzoskwini,
    • 0,5 kg schabu bez kości,
    • szklanka śmietany,
    • 4 cebule,
  • 3 łyżki oleju,
  • 1 łyżka masła,
  • sól,
  • pieprz,
  • cukier
Przepis

Obrane i pozbawione pestek brzoskwinie pokroić w kostkę. Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na gorącym oleju. Cebulę obrać, przekroić na pół, dodawać do mięsa i usmażyć, aż się zeszkli. Schab przełożyć do rondla dodać ? brzoskwini i masło a następnie dusić pod przykryciem. Następnie dodać śmietanę i dusić przez 15-20 minut na niewielkim ogniu. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć i pokroić. Pozostałą ilość brzoskwiń wrzucić do sosu. Doprawić solą cukrem i pieprzem do smaku. Mięso podawać w sosie.

Przepis dodał użytkownik marcin.n90

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d452erl
d452erl
d452erl
Więcej tematów
d452erl

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj