Schab z brzoskwiniami
- 0,5 kg brzoskwini,
- 0,5 kg schabu bez kości,
- szklanka śmietany,
- 4 cebule,
- 3 łyżki oleju,
- 1 łyżka masła,
- sól,
- pieprz,
- cukier
Obrane i pozbawione pestek brzoskwinie pokroić w kostkę. Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na gorącym oleju. Cebulę obrać, przekroić na pół, dodawać do mięsa i usmażyć, aż się zeszkli. Schab przełożyć do rondla dodać ? brzoskwini i masło a następnie dusić pod przykryciem. Następnie dodać śmietanę i dusić przez 15-20 minut na niewielkim ogniu. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć i pokroić. Pozostałą ilość brzoskwiń wrzucić do sosu. Doprawić solą cukrem i pieprzem do smaku. Mięso podawać w sosie.
Przepis dodał użytkownik marcin.n90
Podziel się opinią
Komentarze