Schab w ziołach
- schab - 1.5 kilogramów
- majeranek - 1 łyżka
- Sos myśliwski Knorr
- tymianek - 1 łyżka
- musztarda sarepska - 2 łyżki
- rozmaryn - 1 łyżka
- Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
- oregano - 1 łyżka
- czerwone wino - 200 mililitrów
- pieprz
- ząbek czosnku - 2 sztuki
- olej - 1 łyżka
- ziarno jałowca - 2 sztuki
Schab oczyść z żył, natrzyj Przyprawą do mięs Knorr i odstaw na około 60 minut do lodówki. Jałowiec i czosnek dokładnie rozetrzyj. Jałowiec połącz z musztardą oraz ziołami, dodaj pieprz i roztarty czosnek. Tak przygotowaną bejcą posmaruj mięso. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190°C przez około 60 minut, polewając od czasu do czasu czerwonym winem. Po upieczeniu zlej powstały sok do mniejszego garnuszka. Rozprowadź w nim Sos Myśliwski Knorr i wszystko razem zagotuj. Mięso podawaj z kaszą gryczaną, obficie polane sosem.
Przepis dodał użytkownik reksio740
Podziel się opinią
Komentarze