Trwa ładowanie...
d1nczkh
05-04-2014 11:36

Sałatka ze smażonym pstrągiem łososiowym

Przepis
4.2
(6 głosów)
Oceń:
d1nczkh
Składniki
  • 120 g świeżego pstrąga łososiowego (filet)
  • kilkanaście liści sałaty dębolistnej lub innej dowolnej ulubionej
  • 2 jajka kurze
  • kilka rzodkiewek
  • pół cebuli
  • sok z 1/3 cytryny
  • po kawałku papryki czerwonej i żółtej
  • olej rzepakowy
  • sól morska i pieprz czarny świeżo mielone wg uznania
Przepis

Z ryby ściągnąć skórę, opłukać, osuszyć. Skropić cytryną, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju, odstawić do wystygnięcia.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić na ósemki.
Liście sałaty, papryki i rzodkiewki opłukać, osuszyć. Papryki pokroić w grubszą kostkę, rzodkiewkę w krążki, a cebulę w piórka.
Na talerzu lub półmisku ułożyć kolejno - sałatę, rozsypać papryki rzodkiewkę i cebulę.
Na to wyłożyć jajka i rozdrobnionego pstrąga łososiowego. Całość pokropić olejem, oprószyć solą, pieprzem i możemy podawać.
Smacznego.

Przepis dodał użytkownik evita0007

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1nczkh
d1nczkh
d1nczkh
Więcej tematów
d1nczkh