Sałatka z winogronami i orzechami
- zielone winogrona ? 25 dag, mix sałat, ser pleśniowy ? 15 dag, orzechy włoskie ? ? opakowania, opcjonalnie granat, sos balsamiczny
Myjemy winogrona, a następnie przekrajamy na połówki. Ser pleśniowy kroimy w średnią kostkę i tak przygotowane składniki dodajemy do umytej wcześniej sałaty. Dorzucamy orzechy włoskie (dobrej jakości, np. Bakalland) ? w całości bądź w zależności od preferencji miażdżymy. Chcąc urozmaić smak sałatki, możemy wzbogacić ją o ziarna granatu, który doda naszej potrawie wyrazisty posmak. Wszystko mieszamy i polewamy delikatnie sosem balsamicznym i odstawiamy na 15 minut. Po upływie tego czasu sałatka jest gotowa do spożycia. Smacznego! Polecam jako przekąskę na jesienne wieczory ?
Przepis dodał użytkownik Igulek
Podziel się opinią
Komentarze