Sałatka z patisonami
- 1/2 słoika litrowego patisonów marynowanych
- sałata roszpunka
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka groszku
- 10 pomidorków koktailowych ( lub 1-2 duże pomidory)
- 1 op. sera feta
- sól
- pieprz
- pestki dyni
- ocet balsamiczny
- oliwa z oliwek
Patisony kroimy w grubsze plasterki, mieszamy razem z roszpunką, kukurydzą, groszkiem i koktailówkami. Fetę kroimy na grube plastry ( po wymieszaniu sama się po kruszy, więc nie kroję jej w kostkę) i wrzucamy do reszty składników. Pestki dyni prażymy na patelni i wrzucamy do miski z sałatką. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, polewamy octem balsamicznym i oliwą extra virgine. Wszystko mieszamy. Sałatkę można podawać z grzankami.
Przepis dodał użytkownik gonia5tek
Podziel się opinią
Komentarze