Sałatka z melonów i winogron
- # dół dużego melona piel de sapo
- # 1 mały melon kantalupa
- # garstka zielonych winogron
- # garstka czerwonych winogron
- # 2-3 łyżki green ginger wine (wino imbirowe,nie piwo)
- # 1 łyżeczka golden syrup
- # listki mięty do dekoracji
Winogrona myjemy, melony przecinamy na pół (melon kantalupa tak, aby powstały dwie miseczki). Usuwamy pestki i wydrążamy specjalna okrągłą łyżeczką do melonów. Kulki z miąższu melonów i winogrona wkładamy do salaterki, polewamy 2-3 łyżkami wina imbirowego i łyżeczka golden syrup, delikatnie mieszamy. Odstawiamy na ok. godzinę do lodówki do schłodzenie. Gotowa sałatką napełniamy połówki melona kantalupa i dekorujemy listkiem mięty.
Przepis dodał użytkownik Anula_1
Podziel się opinią
Komentarze