Sałatka z kurczaka i warzyw "Gyros"
- 2 piersi z kurczaka (filety)
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 papryka pomarańczowa
- 1 papryka zielona
- 2 cebule
- 1 słoik majonezu
- 1 łyżka stołowa pikantnego ketchupu
- 2 paczki przyprawy do "Gyros"
Filety rozkładamy, posypujemy przyprawą "gyros" bardzo obficie, zostawiamy na noc w lodówce. Filety smażymy w całości na oleju tak, aby były wypieczone w środku, gotowe mięso odkładamy, oleju nie wylewamy. Paprykę oraz cebule kroimy na drobniutką kosteczkę, wrzucamy do miski, mięso ciachamy w kostkę, dodajemy do papryki, wlewamy olej spod pieczenia, majonez i ketchup, dokładnie mieszamy. Można dodać drobno pokrojoną kapustę pekińską, kukurydze i groszek z puszki, co dusza zapragnie. Podstawa jest mięso, papryka i przyprawa.
Przepis dodał użytkownik Gosia25
Podziel się opinią
Komentarze