Sałatka z fetą i tuńczykiem
- 1szt. kapusta pekińska
- 1 szt. puszka kukurydza
- 1 szt. puszka tuńczyk
- 1 szt. opakowanie ser feta
- 1 szt. pęczek rzodkiewka
- 1 szt. ogórek nieduży
- 1 szt. -2 papryka czerwona
- 1 szt. sos sos do sałatek
Kapustę przekroić na połowę i poszatkować. Kukurydzę i tuńczyka odcedzić z nadmiaru wody i oliwy.
Ser pokroić na kosteczkę,rzodkiewkę na grubsze talarki, ogórek na póltalarki.
Dodać kukurydzę i tuńczyka .
Wszystkie składniki wymieszać razem.
Na 15 minut przed podaniem dodać sos do sałatek rozmieszany z odliwą, można dodać czerwony pieprz i odrobinę soli.
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze