Trwa ładowanie...
d2263jc
16 maja 2008, 11:32

Sałatka na zimę

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2263jc
Składniki
  • kapusta biała
  • 1,5 kg ogórków zielonych
  • 0,5 kg marchewki,
  • 0,3 kg sztuki pietuszki
  • 2 papryki czerwone
  • 2 pory,
  • szklanka cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 3/4 szklanki octu 10%
  • 2 łyżki soli
Przepis

1. Kapustę drobno poszatkować, ogórki pokroić w plasterki natomiast marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Pora pokroić w plasterki a paprykę w kostkę.
2. Z wody, octu, cukru, oleju i soli przygotować zalewę. Wszystkie składniki wymieszać i zagotować.
3. Warzywa wymieszać z ostudzoną zalewą.
4. Pozostawić na 2-3 godziny.
5. Nałożyć do słoiczków i pasteryzować 20 minut.

Przepis dodał użytkownik AnnMarie

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2263jc
d2263jc
d2263jc
Więcej tematów
d2263jc

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj