Trwa ładowanie...
duaw8mr
2 września 2010, 13:39

Sałatka kalafiorowa z orzechami

Przepis
2.0
(1 głos)
Oceń:
duaw8mr
Składniki
  • Składniki:
    • - średniej wielkości kalafior
    • - puszka kukurydzy
    • - garść rodzynek
    • - garść orzechów włoskich (łuskanych)
    • - sos majonezowy
    • - koperek jak ktos lubi:)
Przepis

Kalafior podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo w osolonej wodzie (w oryginale: sparzyć kalafior wrzątkiem; wybór sposobu przygotowania pozostawiam każdemu z Was). Rodzynki sparzyć, odsączyć na sitku i dodać do kalafiora. Orzechy włoskie połamać na mniejsze kawałki, dodać je do sałatki wraz z odsączoną z zalewy kukurydzą. Dorzucić sporą garść posiekanego koperku. Dodać sos majonezowy, chociaż wg mnie jest to niekonieczne. Podawać dobrze schłodzoną.

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
duaw8mr
duaw8mr
duaw8mr
Więcej tematów
duaw8mr

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj