Sałatka kalafiorowa z orzechami
- Składniki:
- - średniej wielkości kalafior
- - puszka kukurydzy
- - garść rodzynek
- - garść orzechów włoskich (łuskanych)
- - sos majonezowy
- - koperek jak ktos lubi:)
Kalafior podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo w osolonej wodzie (w oryginale: sparzyć kalafior wrzątkiem; wybór sposobu przygotowania pozostawiam każdemu z Was). Rodzynki sparzyć, odsączyć na sitku i dodać do kalafiora. Orzechy włoskie połamać na mniejsze kawałki, dodać je do sałatki wraz z odsączoną z zalewy kukurydzą. Dorzucić sporą garść posiekanego koperku. Dodać sos majonezowy, chociaż wg mnie jest to niekonieczne. Podawać dobrze schłodzoną.
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze