Sałatka jesienna
- 1 kg cebuli
- 1 kg papryki
- 1kg ogórków zielonych długich
- 1 kg białej kapusty
- 1 kg marchwi
- 1 kg jabłek
- Zalewa:
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka octu
- 2 szklanki oleju
Cebule obrać i pokroić w piórka albo półplasterki. Papryke obrac i pokroic w paseczki. ogórki umyc i pokroić w plasterki. Kapuste poszatkowac cienko i posolić żeby zmiekła . Marchewke obrac i zetrzeć na tarce o duzych oczkach. Jabłka obrać i na ćwiartki i w plasterki. Warzywa polać sosem i wymieszać - dobrze się to robi po prostu reką . Odstawić na ok 2 godziny. teraz ją można zwyczajnie zjeść a reszte ewentualnie włożyć do słoików i pasteryzowac 25 min.
Przepis dodał użytkownik julia313
Podziel się opinią
Komentarze