Salatka gyros
- 2 piersi z kurczaka
- keczup
- 2 ogorki kiszone
- 1 cebula
- 1 puszka kukurydzy
- majonez
- kapusta pekinska lub salata lodowa
- przyprawa gyros
Piersi drobiowe kroimy w kostke i wrzucamy na rozgrzana patelnie z olejem. Smazymy dodajac przyprawe gyros(do smaku). Usmazone miesko wrzucamy do miski i polewamy keczupem. Nastepnie kroimy ogorki w kostke i kladziemy na miesko. Cebule kroimy w kostke i kladziemy na ogorki z miesem. Odcedzona kukurydze kladziemy na mieso, ogorki i cebule. Polewamy majonezem i keczupem. Na wierzch kladziemy poktojona w kostke kapuste lub salate. Mozna takze dodac 1 zabek czosnku na cebule (oczywiscie pokrojony). Odstawiamy do lodowki.
Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1
Podziel się opinią
Komentarze