10-03-2009 17:46
Sałatka GYROS
Przepis
4.1
(7 głosów)
Oceń:
Składniki
- Jedna duża pierś kurczaka
- Dwie mniejsze cebule
- Mała kapusta pekińska
- Dwa ząbki czosnku
- Puszka kukurydzy
- Czerwona papryka
- Przyprawa gros
- Oliwa do smażenia
- Sos: 1 duży jogurt naturalny
- 3 łyżki majonezu
- 5-8 ząbków czosnku
- 1 łyżka ketchupu
- sól
- ostra papryka
- woda
Przepis
Na patelni, na oliwie zeszklić cebule pokrojone w drobniutką kosteczkę. Następnie dorzucić do patelni pokrojona na mniejsze kawałki pierś z kurczaka i obtoczoną w przyprawie gyros. Smażyć do zarumienienia. Do miski wrzucić: poszarpaną w paseczki kapustę pekińską, pokrojona w kosteczkę paprykę, puszkę kukurydzy oraz posiekany czosnek. Wymieszać składniki. Dodać zawartość patelni, uprzednio odsączając tłuszcz z kurczaka na papierowym ręczniku. na koniec połączyć wszystko z kilkoma łyżkami sosu czosnkowego, który robi się przez połączenie wszystkich składników z wyciśniętym czosnkiem.
Przepis dodał użytkownik asieeenka03
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.