Trwa ładowanie...
dz2y4p8
19 maja 2008, 20:45

Sałatka 5 smaków

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dz2y4p8
Składniki
  • 2 duże upieczone filety z kurczaka
  • 20 plastrów upieczonego bekonu lub boczku
  • 3 avocado
  • 20 dkg pokruszonego sera feta
  • sok z cytryny
  • liście zielonej sałaty
Przepis

Avocado umyć, osuszyć, obrać i pokroić wzdłużnie na ósemki, natychmiast skropić sokiem z cytryny aby nie ciemniały. Upieczony filet z kurczaka pokroić w poprzek włókien na plastry o grubości około 0,5 cm. Na wyłożonym liśćmi sałaty półmisku układać rzędami bekon, avocado i piersi z kurczaka. Całość posypać pokruszonym serem feta i ewentualnie jeśli półmisek nie będzie natychmiast podawany srosić dobrą oliwą.

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dz2y4p8
dz2y4p8
dz2y4p8
Więcej tematów
dz2y4p8

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj