Sałata z rukolą, orzechami, papryką i sosem salsa verde
- mix sałat FIT & EASY ACTIVE - 1 opakowanie
- 1 mała czerwona cebula
- 4 łyżki orzechów włoskich
- 2 łyżki płatków migdałów
- 100 g sera korycińskiego lub cheddara
- garść rukoli
- 12 pomidorków koktajlowych
- 1 papryka
- Sos salsa verde:
- 10 łyżek oliwy z oliwek
- po pół garści bazylii, natki pietruszki i mięty
- 1 duży ząbek czosnku
- kilka kaparów
- odrobina świeżej posiekanej papryczki chili
- łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- ewentualnie łyżka musztardy Dijon
Na talerz wyłóż mieszankę sałat oraz rukolę. Paprykę posiekaj w paski, cebulę w piórka, pomidorki pokrój w połówki. Na suchej patelni upraż orzechy włoskie, pod koniec prażenia dodaj również migdały. Na sałatę z warzywami wyłóż pokrojony w kostkę ser oraz migdały z orzechami.
Kolejne klasyczne połączenie. Sałatka będzie smakować równie dobrze bez sera (jeżeli nie tolerujesz produktów odzwierzęcych).
Przepis poleca JanKuroń
Podziel się opinią
Komentarze