07-06-2008 11:43
Sajgonki z homarem
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 45 dkg pokrojonego mięsa homara
- 1 szklanka tartej marchwi
- 1 szklanka tartej rzodkwi (sople)
- 10 ugorowanych, pokrojonych strąków fasoli szparagowej
- 1 łyżka posiekanego drobno imbiru
- 1 łyżka sos sojowy
- 1 łyżeczka sosu ostrygowego
- 1 łyżka oliwy
- słodko ostry sos
Przepis
W woku rozgrzać olej sezamowy, przesmażyć na nim przez 2 minuty warzywa. Dodać sos sojowy, ostrygowy, imbir, wymieszać dokładnie. Połowę warzyw odłożyć. Do pozostałych dodać mięso homara, przesmażyć razem przez kilka minut. Odsączyć z powstałego płynu. Przygotować papier ryżowy i zwinąć sajgonki w sposób jak to opisano wyżej. Smażyć w głębokim oleju. Podawać z resztą przygotowanych warzyw i sosem słodko ? ostrym.
Przepis dodał użytkownik justina222
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.