Trwa ładowanie...
d2wgp4f
13-03-2015 08:40

Roladki z kurczaka z fasolką szparagową i wędzonym boczkiem

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d2wgp4f
Składniki
  • 2 duże piersi z kurczaka
  • fasolka szparagowa zielona lub żółta (ugotowana) ok. 20 sztuk
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej
Przepis

1. Piersi przekrój wzdłuż na pół, następnie każdy kotlet rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą. Każdy z nich oprósz przyprawami.

2. Ugotowaną fasolkę podziel na cztery porcje – każdą z nich zawiń w plastry boczku i wyrównaj boki powstałych "snopków", odcinając ich końce.

3. Na każdy kotlet połóż przygotowany "snopek" i zwiń jak tradycyjne zrazy, zaczynając od boków. Powstałe roladki zepnij wykałaczką.

4. Roladki smaż na patelni z każdej strony na złoty kolor - ok. 10 minut. Po tym czasie zdejmij je z patelni i odłóż na talerz. Pamiętaj, aby przed podaniem wyjąć z roladek wykałaczki. Danie serwuj z jasnym sosem i ulubioną kaszą.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2wgp4f
d2wgp4f
d2wgp4f
Więcej tematów
d2wgp4f