Trwa ładowanie...
d1az574
29 marca 2010, 16:11

Roladki rybne

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1az574
Składniki
  • 1/2 kg filetów morskiej ryby (polecam solę)
  • sok z cytryny
  • 1 cebula
  • 1 żąbek czosnku
  • pomidory z puszki (3-4)
  • bazylia
  • masło
  • sól
  • pieprz
Przepis

Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i razem lekko zrumienić na maśle. Dodać pomidory, przyprawić sola i pieprzem, dusić na małym ogniu aż powstanie zawiesisty sos.

Filety z ryby przyprawić solą i pieprzem, skropić cytryną. Jedną stronę filetów posmarować powstałym sosem, oprószyć posiekaną bazylią lub natka pietruszki (polecma), zawinąć roladki i obwiązać paseczkami pora (lub nicią kuchenną). Roladki ugotować na parzę (15-20 min) lub udusić na patelni.

Podawać z ryżem i sałatą.

Przepis dodał użytkownik otylia-sieczka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1az574
d1az574
d1az574
Więcej tematów
d1az574

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj