Roladki rybne
- 1/2 kg filetów morskiej ryby (polecam solę)
- sok z cytryny
- 1 cebula
- 1 żąbek czosnku
- pomidory z puszki (3-4)
- bazylia
- masło
- sól
- pieprz
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i razem lekko zrumienić na maśle. Dodać pomidory, przyprawić sola i pieprzem, dusić na małym ogniu aż powstanie zawiesisty sos.
Filety z ryby przyprawić solą i pieprzem, skropić cytryną. Jedną stronę filetów posmarować powstałym sosem, oprószyć posiekaną bazylią lub natka pietruszki (polecma), zawinąć roladki i obwiązać paseczkami pora (lub nicią kuchenną). Roladki ugotować na parzę (15-20 min) lub udusić na patelni.
Podawać z ryżem i sałatą.
Przepis dodał użytkownik otylia-sieczka
Podziel się opinią
Komentarze