Trwa ładowanie...
d30yhx5
13 września 2008, 21:24

rolada z jbłkowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d30yhx5
Składniki
  • 4 jajka
  • 1/2 szk. cukru
  • 3/4 szk. mąki
  • 1 płaska łyżeczka proszku
  • 5-6 dużych jabłek
Przepis

Białka ubić z cukrem + żółtka + mąka z proszkiem.
Jabłka obrać i zetrzeć tarce o dużych oczkach ? można osłodzić lub dać cynamon , wedle uznania.
Blachę wykładamy pergaminem koniecznie potem kładziemy jabłka + ciasto , wyrównać
Piec na złoty kolor
Po upieczeniu wykładamy na ścierkę
Zdjąć pergamin
Zwinąć w rulon i zostawić do wystygnięcia
GOTOWE

Przepis dodał użytkownik gusiak

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d30yhx5
d30yhx5
d30yhx5
Więcej tematów
d30yhx5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj