Trwa ładowanie...
d1u2dr4
10-01-2015 20:18

Risotto z rukolą

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1u2dr4
Składniki
  • ryż do risotta 200 g
  • rukola 80 g
  • ser crescenza 100 g
  • parmezan starty 80 g
  • cebula 1 szt
  • bulion warzywny 600 ml
  • sól do smaku
  • świeżo mielony pieprz
  • natka pietruszki
Przepis

Posiekać cebulę i zeszklić na oliwie. Następnie dodać ryż i smażyć aż ziarenka zrobią się przezroczyste.

Rukolę umyć, posiekać i dodać na patelnię. Wymieszać, przesmażyć i stopniowo podlewać gorącym bulionem. Gotować około 20 minut, a następnie dodać sery.

Dodać sól i świeży pieprz, całość dokładnie wymieszać. Danie nałożyć na talerze i udekorować natką pietruszki.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1u2dr4
d1u2dr4
d1u2dr4
Więcej tematów
d1u2dr4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj