Trwa ładowanie...
d2h7jo7
10-01-2015 20:18

Risotto z rukolą

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d2h7jo7
Składniki
  • ryż do risotta 200 g
  • rukola 80 g
  • ser crescenza 100 g
  • parmezan starty 80 g
  • cebula 1 szt
  • bulion warzywny 600 ml
  • sól do smaku
  • świeżo mielony pieprz
  • natka pietruszki
Przepis

Posiekać cebulę i zeszklić na oliwie. Następnie dodać ryż i smażyć aż ziarenka zrobią się przezroczyste.

Rukolę umyć, posiekać i dodać na patelnię. Wymieszać, przesmażyć i stopniowo podlewać gorącym bulionem. Gotować około 20 minut, a następnie dodać sery.

Dodać sól i świeży pieprz, całość dokładnie wymieszać. Danie nałożyć na talerze i udekorować natką pietruszki.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2h7jo7
d2h7jo7
d2h7jo7
Więcej tematów
d2h7jo7