Trwa ładowanie...
d1e9fsh
2 września 2008, 22:19

Risotto z kiełbasą

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1e9fsh
Składniki
  • 1 szklanka ryżu
  • 2 szklanki rosołu
  • 20 dag kiełbasy
  • 5 dag boczku wędzonego
  • cebula
  • 4 łyżki sera
  • sól, pierz, maggii
Przepis

Ugotować ryż w 2 szklankach rosołu. Kiełbasę pokrajać w krótkie paski, cebulę posiekać. Kiełbasę i cebulę podsmażyć na boczku pokrojonym w kostkę. Gdy cebula zacznie się złocić dodać osączony ryż, wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, magii. Podgrzewać aż ryż stanie się miękki, posypać serem.

Przepis dodał użytkownik agazam

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1e9fsh
d1e9fsh
d1e9fsh
Więcej tematów
d1e9fsh

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj